јули 12, 2023

Петровденска крводарителска акција

Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Прилеп во соработка со ИТМ ја реализираше традиционалната крводарителска акција по повод празникот Петровден. Акцијата се реализираше во ресторанот на базенот Маркови Кули од Прилеп и на истата прилепчани уште еднаш ја покажаа својата хуманост и несебичност при тоа дарувајќи 18 единица на крв. Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Прилеп со цел мотивирање на крводарителите за сите дарители на акцијата обезбеди скромни подароци.

< врати се назад