февруари 24, 2023

Реализирана и втора ПХВ работилница

На 22.02.2023 година во просториите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Прилеп беше реализирана втората ПХВ работилница на која младите научија како да ја пронајдат целната група за својот проект, како да одредат кои се проблемите и потребите на нивната целна група и кои се чекорите во изработката на малите проекти. Откако ќе биде одржана и третата работилница за истите млади кои што учествуваа на претходните две работилници истите ќе бидат спремни за работа на терен и помош на одредени целни групи.

< врати се назад