март 29, 2023

Крводарителска акција со СОУ Ѓорче Петров од Прилеп

Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Прилеп во соработка со СОУ Ѓорче Петров од Прилеп и Институтот за трансфузиона медицина, организираа крводарителска акција за учениците и вработените од училиштето. Крводарителската акција беше спроведена на ден 28.03.2023 година, која претходно беше најавена кај средношколците од наш мотиватор за крводарителство и на истата даруваа вкупно 17 крводарители.

< врати се назад