јуни 3, 2022

Дисеминациски сесии

Двајцата нови дисеминатори од Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Прилеп во текот на изминатиот период беа доста активни на терен при тоа реализирајќи дисеминациски сесии во Клубот на млади, две основи и две средни училишта од Прилеп. На дисеминациските сесии присуствуваа членови и волонтери од Клубот на млади и ученици од основните и средните училишта, истите имаа можност подетално да се запознаат со Движењето на Црвениот крст како и активностите кои ги спроведува Националното друштво и Општинската организација на Црвен крст Прилеп. Сите дисеминациски сесии поминаа во позитивна атмосфера, младите преку дискусија, искуства и предлози научија нови работи за Црвениот крст и при тоа изразија спремност да се вклучат како волонтери во Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Прилеп.

< врати се назад